EL Consorci Sanitari de Terrassa organitza el curs modular d’ultrasons de la Societat Europea de Traumatologia i Cirurgia d’Emergència

El passat 19 i 20 de maig va tenir lloc als seminaris de l’Hospital de Terrassa el MUSEC, Modular Ultrasound ESTES Course, que tenia per objectiu aprendre la tècnica d’ecografia orientada a la cerca de la imatge patològica i practicar la decisió quirúrgica guiada per troballes ecogràfiques, i estava dirigit a metges i metgesses especialistes en cirurgia general, d’urgències, medicina interna i intensiva i a residents d’aquestes especialitats.

El curs es compon de tres mòduls de mitja jornada amb dos o tres hores lectives destinades a entrenament amb models reals i amb simulació de casos. Tot això va precedit per un aprenentatge online en anglès obert durant les dues setmanes prèvies a la part presencial del curs.

Aquest curs ha estat dirigit per Isidro Martínez Casas, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitario Virgen del Rocío de Sevilla i coordinat per Cristina Balaguer del Ojo, del Servei de Cirurgia General del Consorci Sanitari de Terrassa.

El MUSEC està organitzat per l’ESTES (Societat Europea de Trauma i Cirurgia d’Emergència), que promou les millors pràctiques en la prestació de cirurgia d’emergència i traumatologia, des de l’atenció prehospitalària fins al diagnòstic, la intervenció i les cures intensives fins a la rehabilitació.

I tota aquesta feina es basa en la col·laboració internacional, la investigació científica, el desenvolupament, els cursos de capacitació i el treball de les seccions especialitzades (Cirurgia Militar i de Desastres, Cirurgia d’Emergència, Politrauma, Trauma Visceral, així com Trauma Esquelètic i Medicina Esportiva).