“Els misteris del lactant a les urgències”

L’Hospital de Terrassa ha acollit per tretzena vegada la  Jornada d’Urgències Pediàtriques enguany dedicada a tractar sobre “Els misteris del lactant a les urgències”.

La Jornada, organitzada pel servei de Pediatria del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), tenia com a objectiu que els professionals sanitaris d’urgències, hospitalització, atenció especialitzada i Atenció Primària adquireixin els coneixements necessaris per poder gestionar correctament els motius de consulta dels lactants, millorin en la qualitat de l’assistència i també en la seva seguretat davant el pacient.

La inauguració va anar a càrrec de Jaume Boadas, director assistencial del CST, acompanyat d’ Abel Martínez, cap del Servei de Pediatria CST i Maria José López Liñán, metgessa especialista en gastroenterologia pediàtrica CST.

En la primera part de la Jornada hi ha hagut conferències desenvolupades per professionals mèdics i d’infermeria del Servei de Pediatria del CST, i s’han tractat temes relacionats amb el Programa d’Optimització d’Antibiòtics (PROA), la patologia respiratòria en el lactant i la gastrointestinal aguda, el síndrome febril i la infecció del tracte urinari.

Els tallers simultanis titulats “Doctor/a què li passa al meu infant? Està molt greu?” i “Trastorns paroxístics no epilèptics” han precedit la conferència “Exantemes en el lactant”, impartida per Antònia Pol, cap del Servei de Dermatologia del CST.

Finalment, la Claudia Coderch, coordinadora d’Urgències pediàtriques del CST, i la mateixa Antònia Pol, van fer la conferència de cloenda, comentant els punts claus de la jornada.

Acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, la Jornada va ser seguida per pediatres i personal d’infermeria de l’Àmbit Matern-Infantil, tant d’Urgències com d’Hospitalització, Atenció Especialitzada i Atenció  Primària.