Exposició fotogràfica “Pots mirar sense jutjar?” a l’Hospital de Terrassa

A partir d’avui i fins el 12 de novembre, l’Hospital de Terrassa acull l’exposició fotogràfica “Pots mirar sense jutjar?”, de Beatriz Burgos i Roger Vergés, cedida pel Pla Antiestigma de Granollers i que va recorrent diferents espais de la ciutat.

Aquest projecte, té com a finalitat generar consciència social, estimular el pensament crític i afavorir una nova mirada allunyada d’estereotips sobre els problemes de salut mental.

La fotògrafa Beatriz Burgos ha retratat 9 persones que s’han ofert com a voluntàries per posar imatge a aquesta campanya. Des d’una mirada íntima, els ha proposat que mostrin l’estat emocional que més ha marcat els darrers anys de la seva vida. El resultat d’aquestes sessions fotogràfiques s’ha transformat, de la mà del dissenyador Roger Vergés, en un tòtem de 4 cares que mostrarà no només els retrats sinó també missatges com la dada de l’OMS que indica que 1 de cada 4 persones viu o viurà un problema de salut mental al llarg de la seva vida.

Coincidint amb la inauguració a l’Hospital, un grup d’usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària de Terrassa (SRCT) han organitzat diferents dinàmiques per fer reflexionar a la gent sobre els estigmes, en el mateix hall del centre.