Informació per al pacient

Consells davant una cervicàlgia

Què és una FUETADA CERVICAL?

S’entén per fuetada cervical a l’estirament de les estructures toves de coll. Aquesta lesió provoca inflamació que pot portar a contractures musculars, i aquestes, poden ocasionar més dolor i major rigidesa de coll. Tot això pot acabar en dolor molt important de la columna cervical.

Tenir dolor cervical pot portar-li a no moure el coll. Aquesta actitud és un greu error ja que només conduirà a l’augment de les contractures musculars i de el dolor i es retardarà la recuperació.

El que ha de fer

Iniciar amb suavitat la seva activitat i anar augmentant-se progressivament fins que torni a la total normalitat.

Una activitat lleugera no lesionarà més les estructures implicades en la lesió, a canvi, millorarà el seu procés de recuperació.

No realitzar cap activitat per por que augmenti el dolor no és justificable ja que provoca un increment de la tensió muscular i ens condueix a un cercle viciós que produirà una major intensitat de la por i de dolor.

Què li pot ajudar?

Tornar progressivament a la seva activitat normal.

Iniciar el moviment de coll amb els estiraments que li són indicats en aquesta escola, de forma progressiva, seguint les indicacions que li són donades setmana rere setmana, és el millor que es pot fer per a la normalització de la columna cervical.

Eviteu les posicions mantingudes o forçades de la columna cervical durant molt de temps.

Si en algun moment nota un augment de el dolor cervical, no vol dir que s’hagi tornat a lesionar les cervicals sinó que es tracta d’una contractura muscular que es solucionarà amb estiraments suaus i una activitat lleugera de la columna cervical.

Els pacients que prenen una actitud de repòs i que eviten qualsevol activitat es recuperen més lentament.


Objectius de l’escola

  • Disminuir el dolor
  • Millorar la mobilitat de l’segment cervical
  • Tonificar la musculatura
  • Millorar la consciència corporal
  • Ensenyar pautes d’higiene postural
  • Oferir una guia per continuar els exercicis al domicili.