L’Hospital Universitari de Terrassa i la Llar Residencial Sant Llàtzer posen en marxa dos clubs de lectura en col·laboració amb Abacus Cooperativa

La setmana passada va tenir lloc a la planta de Convalescència de l’Hospital Universitari de Terrassa el primer dels clubs de lectura que el Servei de Voluntariat del CST acaba de posar en marxa, sota el nom Compartim lectures!. Aquesta activitat tindrà lloc a la Sala de Convalescència de l’Hospital el segon dijous de cada mes, de cinc a sis de la tarda, i hi poden participar tots els pacients de la planta que així ho desitgin. Aquesta activitat és una més de les que es realitzen els dijous per part dels voluntaris que col·laboren amb l’Hospital Universitari de Terrassa.

D’altra banda, el divendres 16 de febrer es posarà en marxa el taller de la Llar Residencial Sant Llàtzer, amb el nom Filant històries. Aquest taller es farà el primer divendres de cada mes, de tres quarts de dotze a tres quarts d’una del migdia, i hi participaran els residents de la llar amants de la lectura.

El club de lectura vol ser un espai on apropar la lectura a les persones ingressades per tal de millorar la seva qualitat de vida durant l´ingrés, promoure la cultura, oferir un espai de relació grupal mitjançant la lectura, recuperar l´hàbit de la lectura per aquelles persones que ja el tenien i potenciar nous interessos. Aquests tallers també serviran per a què persones amb dificultats de visió puguin gaudir de la lectura gràcies al fet de fer-se en veu alta. En definitiva, els clubs de lectura son uns espais per potenciar la humanització de l’Hospital Universitari de Terrassa i de la Llar de Sant Llàtzer.

Aquests tallers, liderats per la Mar Vidal, treballadora d’Abacus Terrassa, són possibles gràcies a la col·laboració d’Abacus Cooperativa, una organització de referència en l’educació, la cultura i el lleure, creant continguts i productes de qualitat per tal de contribuir a un món millor des dels valors del cooperativisme.

Hi ha previsió que aquests tallers de lectura es facin fins al juny i, passada l’aturada estival, es reprenguin el mes d’octubre.