La jornada va començar per una reunió a l’Ajuntament de la ciutat amb Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; August Sàenz, president del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i amb Ferran Garcia, director-gerent del CST, on van abordar diferents temes que afecten el Consorci.
Després el conseller amb l’equip directiu de la Regió Sanitària del Vallès Occidental, l’alcalde i regidora de salut i l’equip directiu del CST, va visitar el solar on s’ha de construir el futur Centre d’Urgències d’Atenció Primària i el nou CAP Terrassa Nord per substituir l’actual de l’avinguda del Vallès. Com que l’obra està subjecte a una modificació puntual del POUM, es calcula que l’obra podria estar acabada l’any 2027 o el 2028, segons va informar el conseller en la roda de premsa posterior
Després de visitar el Centre d’Atenció Primària Terrassa Sud va desplaçar-se fins el Hub d’Innovació Social i Sanitària (HiSS), on es va reunir amb Xavier Verdaguer, director econòmic del CST; Ascensió Heredia i Joan Guiu del HiSS i Cristina Estévez, Josep Corominas i Marta Miralles de Leitat així com el regidor d’innovació i Universitats de l’Ajuntament de Terrassa, Josep Forn.
Cal destacar, en aquest sentit, que la Generalitat i l’administració municipal estan estudiant la viabilitat de traslladar l’àmbit sociosanitari de Sant Llàtzer a la finca de Torrebonica, a més d’analitzar si el HiSS pot ubicar-se al mateix emplaçament. Totes dues possibilitats lliguen amb la voluntat de convertir Terrassa en un centre de referència en innovació social i sanitària. Si s’acabés materialitzant seria un equipament de referència per a tot Catalunya, segons Balcells.
Subscriu-te a la nostra newsletter