Manel Balcells, conseller de Salut, visita Terrassa amb motiu del Pacte de Salut de la Ciutat

  • 03/11/2023
  • CST

Divendres 3 de novembre el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, va visitar Terrassa per tal d’avançar en el Pacte de Salut de la Ciutat que les dues administracions van signar el passat mes de maig.

La jornada va començar per una reunió a l’Ajuntament de la ciutat amb Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; August Sàenz, president del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i amb Ferran Garcia, director-gerent del CST, on van abordar diferents temes que afecten el Consorci.

Després el conseller amb l’equip directiu de la Regió Sanitària del Vallès Occidental, l’alcalde i regidora de salut i l’equip directiu del CST, va visitar el solar on s’ha de construir el futur Centre d’Urgències d’Atenció Primària i el nou CAP Terrassa Nord per substituir  l’actual de l’avinguda del Vallès. Com que l’obra està subjecte a una modificació puntual del POUM, es calcula que l’obra podria estar acabada l’any 2027 o el 2028, segons va informar el conseller en la roda de premsa posterior

Després de visitar el Centre d’Atenció Primària Terrassa Sud va desplaçar-se fins el Hub d’Innovació Social i Sanitària (HiSS), on es va reunir amb Xavier Verdaguer, director econòmic del CST; Ascensió Heredia i Joan Guiu del HiSS i Cristina Estévez, Josep Corominas i Marta Miralles de Leitat així com el regidor d’innovació i Universitats de l’Ajuntament de Terrassa, Josep Forn.

Cal destacar, en aquest sentit, que la Generalitat i l’administració municipal estan estudiant la viabilitat de traslladar l’àmbit sociosanitari de Sant Llàtzer a la finca de Torrebonica, a més d’analitzar si el HiSS pot ubicar-se al mateix emplaçament. Totes dues possibilitats lliguen amb la voluntat de convertir Terrassa en un centre de referència en innovació social i sanitària. Si s’acabés materialitzant seria un equipament de referència per a tot Catalunya, segons Balcells.

Etiquetes manel balcells