Neus Martínez, membre de la Taula de Mutilació Genital Femenina de Terrassa

Neus Martínez, llevadora del Consorci Sanitari de Terrassa, va col·laborar com a membre de la Taula de Mutilació Genital Femenina de Terrassa, a la Sessió Formativa de Prevenció sobre la MGF amb l’associació de Mali, celebrada al Centre Cívic President Macià de Terrassa.

Van intervenir professionals de Polítiques de Gènere, de l’àmbit educatiu, del Cos de Mossos d’Esquadra i de Salut. Durant la xerrada, es van presentar els objectius i les funcions de les Taules locals de Prevenció de MGF arreu de Catalunya. També es van explicar les conseqüències per la salut de les dones i l’actuació sociosanitària, el paper de l’escola a la prevenció, la legislació vigent a Catalunya i l’actuació dels cossos de seguretat davant situacions d’alt risc.

Es va treballar dins de la comunitat per la sensibilització de l’erradicació d’aquesta pràctica que vulnera els drets humans, des d’un enfocament multiprofessional. L’activitat va sorgir per la petició d’informació feta per l’Associació Cultural de Mali de Terrassa, creada fa un any a la nostra ciutat. Es van afegir membres de l’associació Catalana de Residents Senegalesos de Terrassa i representants de la Federació Catalana de Mali de Girona.

La valoració de la intervenció va ser molt positiva per part dels assistents.