V Jornada d’Al·lèrgia territorial del Vallès Occidental a l’Hospital de Terrassa

L’Hospital de Terrassa ha acollit la V Jornada d’al·lèrgia territorial del Vallès Occidental, enguany dedicada a la inflamació T2 i a la patologia nasal des de l’Atenció Primària a l’especialitzada.

Organitzada pel Servei d’Al·lèrgia del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), pretén sensibilitzar als professionals sanitaris del CST i dels centres d’atenció primària del Vallès Occidental que treballen amb pacients que poden tenir algun tipus de patologia com la rinitis, asma o dermatitis atòpica, així com amb pacients que puguin presentar alguna alteració de l’olfacte derivat d’haver passat el Coronavirus o per altres malalties com la poliposi nasal i establir quins són els criteris de derivació a una Unitat d’Olfacte, en el moment actual.

La inauguració ha anat a càrrec del Dr. Jaume Boadas, director assistencial del CST que ha destacat la importància de la formació dels professionals per resoldre les patologies més prevalents dels pacients que van a les consultes externes posant en valor que aquest any s’està formant la 2a promoció de metges residents d’Al.lèrgia. Per la seva part la Dra. Marta Viñas, cap del Servei d’Al·lèrgia del CST, ha destacat la gran tasca feta pel Servei durant la pandèmia que ha propiciat la creació de la Unitat d’Olfacte al CST.

La Jornada, ha estat vertebrada en dues taules rodones. La primera, moderada per la Dra. Adriana Izquierdo, metgessa del Servei d’Al·lèrgia del CST, ha abordat temes relacionats amb la Inflamació T2 com ara la seva patologia, els mecanismes immunològics de la resposta T2 i l’expressió clínica de la seva resposta a pediatria.

La segona, titulada patologia nasal, moderada per la Dra. Marta Viñas, ha aprofundit en les alteracions de l’olfacte en la pràctica al·lergològica, l’estudi de l’olfacte, la rinitis al·lèrgica i també sobre altres patologies nasals.Les ponències les han desenvolupat professionals mèdics del mateix CST i de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.

Acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i avalada per la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica, ha comptat amb un ampli seguiment per part de metges/ses especialistes en Atenció Primària i Comunitària, pediatria, otorrinolaringologia, dermatologia i personal d’Infermeria de totes les especialitats relacionades tant de forma presencial com en format online.