Per commemorar aquest dia és fonamental reconèixer la importància d’oferir una gamma d’opcions anticonceptives que permeti prendre decisions informades i que s’ajustin a les seves circumstàncies i aspiracions particulars. Aquest tema no només tracta de l’anticoncepció sinó també de fomentar l’autonomia i permetre la presa de decisions informades per contribuir col·lectivament a societats més sanes, a la igualtat de gènere i la millora de la qualitat de vida.
Els mètodes anticonceptius van des de les opcions hormonals (com ara les píndoles anticonceptives, els pegats i els anells vaginals) fins als mètodes de barrera (com els preservatius i els diafragmes) els mètodes naturals i els quirúrgics irreversibles (lligadura de trompes i vasectomia). També els anticonceptius reversibles d’acció prolongada (LARC), com son els dispositius intrauterins (DIU) i els implants hormonals. Cada mètode comporta els seus propis avantatges i riscos potencials, les persones poden trobar el que millor s’adapti a les seves preferències i necessitats.
La teva llevadora o ginecòloga de l’ASSIR et poden assessorar i ajudar a decidir sobre aquest tema.
També pots accedir a la web Sexcure, creada per professionals de la salut, per ajudar-te en la presa de decisions compartides en anticoncepció. https://sexcure.icscampdetarragona.cat/
En aquest altre enllaç trobaràs informació completa, objectiva i basada en la millor evidència científica. https://decisionscompartides.gencat.cat/ca/decidir-sobre/anticoncepcio/
“El poder de les opcions” és més que un lema. És una crida a l’acció. En aquest Dia Mundial de l’Anticoncepció celebrem els avenços en la capacitació de les persones perquè puguin prendre decisions d’acord amb els seus objectius de salut reproductiva, proporcionant accés a una àmplia gamma de mètodes anticonceptius i fomentant la presa de decisions informades.
Subscriu-te a la nostra newsletter