Coneixies l’existència de ginecòlogues especialitzades en la infància i l’adolescència?

L’atenció ginecològica infant/juvenil queda a mig camí entre les especialitats de Pediatria i Ginecologia. En els darrers anys s’ha anat consolidant com a subespecialitat que pretén cobrir una necessitat: oferir una atenció ginecològica específica i de qualitat accessible a totes les nenes i adolescents que ho necessitin.

Cal remarcar com pot ser important la primera experiència d’una nena o una adolescent amb una ginecòloga, i com pot marcar per sempre la futura relació amb aquesta especialitat. Per això, és fonamental que la professional estigui sensibilitzada amb aquestes etapes de la vida i formada específicament per poder abordar els trastorns propis daquesta etapa i no diagnosticar com patològics processos normals de la pubertat”.

Més enllà dels múltiples motius per als quals podria consultar una nena o una adolescent; també formen part de la feina d’una ginecòloga infanto-juvenil la promoció d’un estil de vida saludable, una educació menstrual lliure de tabús i una bona salut sexual i reproductiva.

A l’Hospital de Terrassa hem desenvolupat una consulta específica de ginecologia de la infància i l’adolescència, que aposta per l’abordatge multidisciplinari i integratiu que no només contempli els processos biològics de cada etapa sinó també el context psicològic i social.

Amb tot això, estem treballant per oferir una assistència més propera a l’adolescent embarassada i formar equips de treball multidisciplinari amb l’objectiu final de millorar l’atenció clínica.
Si necessites visita, posa’t en contacte amb el teu pediatre, metge de família, ginecòloga o portadora, o adreça’t a la consulta jove.

Altres notícies d’interès