Dia internacional de les Pèrdues Gestacionals i Neonatals

El 15 d’octubre se celebra el Dia internacional de les Pèrdues Gestacionals i Neonatals. Aquest és un dia simbòlic per al record; amb espelmes, globus i ofrenes florals, en honor als nens que van morir abans de néixer o els qui van perdre la vida prematurament. També ret homenatge a les famílies que han sofert aquesta pèrdua.

La pèrdua d’un fill és una mort antinatural per a la qual ningú està preparat i produeix un gran impacte emocional i mental. Les mares i parelles que ho han sofert tenen un alt risc de dol complicat i és una de les principals causes de sofrir estrès posttraumàtic.

En el CST disposem d’un Grup de Suport al Dol Perinatal, format per un equip multiprofessional que treballa per a oferir una bona atenció, acompanyament i seguiment d’aquestes pèrdues i per a visibilitzar la seva importància.

El dol gestacional continua sent un tema tabú, de fet, és un procés que tendeix a ser invisibilitzat que no s’ajusta a la realitat social. Entre el 10 i 20% dels embarassos confirmats acaben durant el primer trimestre de l’embaràs.

Gràcies a la col·laboració amb el projecte de l’Associació “Capsa del Record de Catalunya” oferim a les famílies una caixa de records, per guardar objectes que simbolitzin el fill de forma personalitzada. D’aquesta manera comencen a elaborar el dol i ajuda a afrontar la pèrdua d’una forma més conscient, a més del suport i acompanyament professional que reben.

Descarregueu-vos el fulletó d’acompanyament al dol perinatal