El CST celebra la jornada “Matins d’Emergències: actualitzem el nostre dia a dia”

Aquest matí ha tingut lloc a la sala d’actes Joan Costa Roma la Jornada Matins d’emergències: actualitzem el nostre dia a dia, dirigida a metges i metgesses de Medicina Intensiva i Urgent del SEM, o que treballin a les emergències, a professionals Tècnics d’Emergències Sanitàries i
personal d’Infermeria.


Els objectius generals han estat donar a conèixer les darreres actualitzacions de protocols del Sistema d’Emergències Mèdiques, així com els protocols de nova instauració. També s’ha volgut crear un espai on aproximar professionals de diferents serveis, mostrant el dia a dia de l’equip del CST i compartir vivències i unificar directrius assistencials.

La inauguració ha estat a càrrec de Jaume Boadas, director assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa; Antònia Villalba, directora d’Infermeria del CST; Alfons Arizmendi, director de l’Àmbit d’Atenció al Malalt Crític i Urgent del CST i Antonio Carballo, director Territorial de l’Àrea
Metropolitana Nord del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).


Boadas ha destacat el gran èxit de participació en aquesta jornada que tracta temes de gran interès, per tal de «fomentar el debat i la discussió entre els professionals.»


Villalba, per la seva banda, ha destacat que quan parlem del SEM «tothom pensa en dispositius altament tecnificats, on també es posa en evidència la necessitat del treball en equip i de treball multiprofessional. El treball en equip fa que cada persona tingui molt clara la tasca que ha de fer en servei de l’objectiu comú: que cada una de les actuacions sigui un èxit.»


Carballo ha afirmat que és un orgull per ell i pel SEM «veure professionals d’hospitalària i prehospitalària debatent i compartint informació, coneixement científic i quotidià.»


Arizmendi ha fet un repàs dels temes que s’han tractat durant el matí, com la RCP pediàtrica, i l’actualització de codis i suport vital avançat i ha tancat la benvinguda a la jornada ressaltant que el SEM «fa una tasca molt important, al carrer, treballant en equip.»


La primera taula, moderada per Jordi Padró, metge adjunt SEM i Urgències del CST, ha comptat amb diferents ponències sobre Sistema d’Emergències Mèdiques: extrahospitalari o prehospitalari i atenció inicial al Malalt Greu. Seguidament, Cas clínic: Quan tot s’atura. Revisió
algoritme RCP pediàtrica. També s’ha parlat sobre Actualització Codi IAM. S’ha fet la presentació del Protocol Incident Múltiples Afectats i finalment s’ha presentat Control d’Hemorràgies a propòsit d’un cas.


La segona taula moderada per Sergi Tomàs, Infermer SEM del CST i infermer assistencial, ha comptat amb les presentacions de Cas Clínic: Codi 3.0; Presentació Protocol ECMO-RCP; Presentació Protocol d’actuació en l’agitació psicomotora; VMNI; What, when, how; Actualització en SVA; i finalment Morfologia del QRS en l’activitat elèctrica sense pols: una oportunitat per a millorar els resultats de la reanimació?.


La cloenda ha estat a càrrec de Sandra Jiménez, cap de la Base SEM del CST i Andrea Valdés, subdirectora de l’Àmbit d’Atenció al Malalt Crític i Urgent del CST que han destacat el gran treball en equip que s’està fent entre els professionals del Servei i l’alt grau formatiu de totes les
ponències presentades durant la Jornada, davant d’un auditori que ha hagut de penjar el cartell d’aforament complet.

Etiquetes CSTJornadesSEM