El CST participa en les XII Jornades R+D+I TIC Salut Social

Un any més s’han celebrat les Jornades en R+D+I TIC Salut Social. Aquesta 12a edició, sota el nom “TICs i Comunitat: riscos i beneficis“, va girar al voltant de les oportunitats i avenços en l’àmbit de la integració social i sanitària.

David Mèrida, director del CAP Sant Genís, va presentar la Finestra Única experiència sobre el Model d’Atenció Ambulatòria i Coordinació Atenció Primària-Atenció Hospitalària.

El Projecte de Finestra Única ofereix solucions a l’hora d’abordar les dificultats de coordinació del personal  assistencial, al mateix temps que rebaixa la incertesa en la resposta de l’atenció hospitalària a les derivacions mèdiques. Aquest model millora l’accessibilitat dels pacients a través d’una eina digital i la seguretat en l’atenció no presencial, tot reduint els tràmits a un, i quedant recollit en un únic acte assistencial.

També van assistir a les jornades Antonio Sánchez, cap del servei de Cardiologia del CST i Mamen Carmona, adjunta a la direcció de Recerca i Innovació CST.

Per la seva banda Maite Garolera, neuro-psicòloga del Consorci Sanitari de Terrassa, va presentar el projecte T’activa – Terrassa Activa i Saludable, liderat pel Consorci Sanitari de Terrassa i coordinat per l’Ajuntament de Terrassa, que a través d’una aplicació mòbil té per finalitat ajudar a combatre la solitud no volguda de persones majors de 50 anys.

Aquest projecte pretén la millora del benestar emocional a través de la prescripció d’activitats socials, culturals o relacionades amb la natura des dels centres d’atenció primària. En aquest marc, T’ACTIVA esdevé una experiència pionera, sense precedents, atès que utilitza una eina digital que la vincula amb la prescripció social per fer front a la solitud no volguda.