El CST participa en un assaig clínic internacional de la Universitat McMaster de Canadà sobre luxació recidivant d’espatlla

Aquest mes de maig el CST ha rebut la visita del Dr. Moin Khan de la McMaster University, líder de l’STABLE, un estudi internacional sobre la inestabilitat de l’espatlla en pacients amb luxacions recidivants.

Com a  investigador principal de l’estudi multicèntric STABLE el Dr. Khan va venir a l’Hospital Universitari de Terrassa a presentar els resultats preliminars de l’estudi. La reunió va ser profitosa perquè es va ensenyar al Dr. Khan les diferents línies de recerca de traumatologia i les tesis doctorals que s’estan duent a terme. La reunió també va servir per establir possibles col·laboracions i nous estudis conjunts entre el Servei de COT i el Dr. Khan.

A la reunió hi van assistir el Dr. José Maria Mora, cap clínic del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del CST; la Dra. Cristina Ventura, metgessa adjunta del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del CST; el Dr. Emili Cañete, cap del Servei de COT i el Dr. Miquel Aranda, director de l’Àrea del Coneixement.

A més de valorar els avenços de l’STABLE, l’equip del CST va compartir amb el Dr. Khan les novetats sobre els projectes de recerca en què estan immersos actualment.

El CST col·labora en aquest assaig clínic de la McMaster University de Canadà des de l’any 2022, juntament amb diferents hospitals d’arreu del món, entre ells l’Hospital Vall d’Hebron, MútuaTerrassa o l’Hospital de Bellvitge.

El CST també té previst iniciar una altra col·laboració amb el Dr. Khan amb l’estudi REDUCE, orientat a l’estudi de les luxacions d’espatlla. Val a dir que la universitat McMaster és una de les universitats amb gran prestigi internacional en l’àmbit de la recerca a nivell mundial.