El dilluns 3 d’octubre entra en funcionament el nou CAP Can Roca

Els dies 29 i 30 de setembre es faran dues jornades de portes obertes

Els treballs d’equipament del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Can Roca de Terrassa ja estan a la recta final i està previst que el nou centre comenci a funcionar el proper dilluns 3 d’octubre. La setmana abans es faran diverses accions perquè els futurs usuaris del CAP puguin conèixer les noves instal·lacions. El dimarts 27 de setembre se celebrarà una sessió informativa per a les entitats i associacions del districte V al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer. Així mateix, el dijous 29 de setembre (de 10 a 13 hores) i el divendres 30 de setembre (de 16 a 19 hores) se celebraran dues jornades de portes obertes.


El nou CAP, gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa, està situat a la part nord-oest de la ciutat, a la cantonada del carrer Fàtima amb el Parc de les Nacions Unides. Atendrà gairebé 24 mil persones procedents del CAP Rambla (17.700) i del CAP Terrassa Nord (6.100), que rebran una carta informativa en què se’ls explicarà que passen a ser usuàries del CAP Can Roca i se’ls dirà quins professionals tenen assignats. La redistribució de pacients s’ha fet segons criteris de proximitat geogràfica.


El CAP Can Roca obrirà de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores. Prestarà atenció sanitària a demanda, programada i urgent; tant a la població adulta com a la població pediàtrica. També farà atenció a domicili, seguiment del pacient crònic complex, atenció a la dona, atenció social, odontologia, activitats preventives i de promoció de la salut, tècniques diagnòstiques… I comptarà amb els nous rols professionals derivats del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària: psicòleg comunitari i nutricionista.


En total, el CAP tindrà una plantilla de gairebé 70 persones que inclou metges de família, pediatres, ginecòlegs, llevadores, infermeres, tècnics en cures auxiliars d’infermeria, odontòlegs, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, treballadors socials i personal d’atenció al ciutadà, entre d’altres.


Els usuaris que requereixin atenció especialitzada (traumatologia, dermatologia, cardiologia, etc.) seran derivats a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.


El CAP Can Roca és un edifici de nova planta de 1.779 m2 construït en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Terrassa i amb un pressupost de més de 4,2 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut. Amb entrada principal pel carrer de Fàtima, l’edifici consta de planta baixa i primera planta. Disposa de 32 consultes (10 de medicina de família, 6 de pediatria, 10 d’infermeria, 3 polivalents, 1 d’odontologia, 1 de l’atenció a la salut sexual i reproductiva i 1 de treball social). A més, compta amb una aula d’educació sanitària, una àrea d’atenció continuada (consulta, sala de tractament i 3 boxs), una àrea administrativa i una àrea per a personal.

Altres notícies d’interès