Jornada de portes obertes al nou CAP Can Roca

El nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Can Roca de Terrassa començarà a funcionar el proper dilluns 3 d’octubre

Avui al matí, entre les 10 i les 13 h, ha tingut lloc la primera Jornada de portes obertes al nou CAP Can Roca amb una participació de 250 usuaris que s’han acostat a conèixer el nou Centre. Demà divendres, entre les 16 i les 19 h, se’n farà una segona que esperem que sigui tant concorreguda com la d’avui.

El CAP Can Roca començarà a funcionar el dia 3 d’octubre, de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores i prestarà atenció sanitària a demanda, programada i urgent; tant a la població adulta com a la població pediàtrica. També farà atenció a domicili, seguiment del pacient crònic complex, atenció a la dona, atenció social, odontologia, activitats preventives i de promoció de la salut, tècniques diagnòstiques… I comptarà amb els nous rols professionals derivats del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària: psicòleg comunitari i nutricionista.

En total, el CAP disposa d’una plantilla de gairebé 70 persones que inclou metges de família, pediatres, ginecòlegs, llevadores, infermeres, tècnics en cures auxiliars d’infermeria, odontòlegs, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, treballadors socials i personal d’atenció al ciutadà, entre d’altres.

El nou CAP disposa de 32 consultes (10 de medicina de família, 6 de pediatria, 10 d’infermeria, 3 polivalents, 1 d’odontologia, 1 de l’atenció a la salut sexual i reproductiva i 1 de treball social). A més, compta amb una aula d’educació sanitària, una àrea d’atenció continuada (consulta, sala de tractament i 3 boxs), una àrea administrativa i una de personal.

Els usuaris que requereixin atenció especialitzada (traumatologia, dermatologia, cardiologia, etc.) seran derivats a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa.

El CAP Can Roca és un edifici de nova planta de 1.779 m2 construït en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Terrassa i amb un pressupost de més de 4,2 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut. El nou CAP, gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa, està situat a la part nord-oest de la ciutat, a la cantonada del carrer Fàtima amb el Parc de les Nacions Unides. Atendrà gairebé 24 mil persones procedents del CAP Rambla (17.700) i del CAP Terrassa Nord (6.100). La redistribució de pacients s’ha fet segons criteris de proximitat geogràfica.

Altres notícies d’interès