En marxa la nova Unitat d’Hospitalització a domicili de Salut Mental del CST

Des de principis de juny, l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental del CST, disposa d’una Unitat d’Hospitalització a domicili encarregada d’atendre a persones amb problemes aguts de salut mental que es poden beneficiar de ser ateses per un equip especialitzat en el mateix domicili. És requisit imprescindible poder comptar amb un cuidador al domicili per poder informar de l’evolució i poder atendre en tot moment el pacient.

L’equip està format per professionals de la Infermeria, Psicologia i Psiquiatria que faran visites i seguiment durant el temps que duri l’ingrés a domicili.

Mentre duri l’hospitalització en el domicili es faran visites consensuades prèviament amb el pacient i el cuidador, es disposarà d’un número d’atenció telefònica per comunicar-se amb l’equip assistencial sempre que es necessiti a més de rebre la mateixa atenció (proves i tractaments) que rebria en un ingrés hospitalari.

Els avantatges més significatius de l’hospitalització a domicili són que el pacient romandrà en la comoditat i intimitat del seu entorn habitual mentre es recuperi i que s’evitaran desplaçaments i problemes d’horaris a la família o cuidadors a l’hora de fer acompanyaments o visites.