Jornada de Recerca de la Formació Sanitària Especialitzada. X Premi de Recerca Matilde Ezquerra Lezcano

  • 15/09/2022
  • CST

La sala d’actes Joan Costa Roma de l’Hospital de Terrassa ha acollit la Jornada de Recerca de la formació sanitària especialitzada del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). La jornada, on s’han mostrat onze treballs de recerca liderats per residents del CST, ha estat presentada per la doctora Elena Medarde Barragán, presidenta del Jurat del Premi de Recerca Matilde Ezquerra Lezcano i directora del departament de Recerca i Innovació del CST.

Medarde Barragán ha volgut destacar el fet que enguany es compleix el desè aniversari d’aquest premi, «un any significatiu en què sortim de dos anys complicats de pandèmia» i ha posat èmfasi en el fet que els residents han anat més enllà de la seva pràctica clínica «per tal de millorar protocols i copsar millor les necessitats dels pacients.» Medarde Barragán també ha destacat la feina dels tutors, de qui ha afirmat que han «estimulat els residents a fer recerca i a aconseguir altes competències clíniques» i ha acabat la seva intervenció encoratjant els residents a «seguir tenint aquesta mirada investigadora» i a implementar els treballs de recerca que s’han presentat avui.

Tot seguit els residents del CST que optaven al X Premi Matilde Ezquerra Lezcano han presentat els seus treballs de recerca. Nerea Herrero Arnedo, resident d’infermeria d’Atenció Familiar i Comunitària ha guanyat el Premi de Treball de Recerca que porta per títol “La percepción de los pacientes con diabetis mellitus tipo 2 sobre su alimentación y la adherencia a la terapia nutricional”.

Nerea Herrero, resident d’infermeria d’Atenció Familiar i Comunitària

Carles Espinós, resident d’Anestèsia ha guanyat el premi al Programa de millora de l’atenció a les persones amb el treball “Implementación del protocolo de la epidural ambulate. Qué opinamos y qué debemos mejorar”.

Carles Espinós, MIR d’Anestèsia, rebent el guardó de mans del President del CST, Agust Sàenz

Posteriorment a l’entrega de premis, s’ha celebrat l’Acte de Comiat als i a les residents d’Infermeria del CST. A la taula de cloenda hi ha intervingut August Sàenz, president del CST que ha felicitat tots els residents per una feina ben feta, que segons el seu parer és «especial, de sacrifici, de servei i de saber estar»; Alfredo Garcia, gerent del CST ha destacat el fet que «enguany hi ha al CST 158 residents de totes les especialitats mèdiques de sis unitats docents Multiprofessionals i la primera resident en geriatria del CST”; Antònia Villalba, directora d’infermeria del CST ha reflexionat sobre l’especialitat d’infermeria, que abans era més generalista i que «en els darrers anys, formant-nos com a especialistes, fem un pas endavant»; Miquel Aranda, director de Docència ha posat en valor l’aposta del CST per les unitats docents multiprofessionals, «perquè l’atenció als pacients és multiprofessional». Araceli Griñó, cap d’Estudis de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció familiar i comunitària, ha fet la cloenda de l’Acte.

Residents d’Infermeria del CST
Etiquetes IIRLLIRMIR