L’Hospital Universitari de Terrassa incorpora la figura de la llevadora responsable de la visita i alta hospitalària puerperal a la planta de Maternitat

Des del finals del mes de febrer el CST ha incorporat a la Planta de Maternitat de l’Hospital Universitari de Terrassa la presència d’una llevadora al matí, que és la responsable de la visita i la posterior alta de les puèrperes de baix risc amb part normal i sense complicacions . L’any 2023 es van atendre al nostre centre 1022 parts, dels quals 84,4% van ser parts vaginals. S’estima que al voltant d’un 70% de parts tindrien un puerperi de baix risc.

La llevadora, a més d’aquesta tasca, també seguirà amb la seva tasca habitual de valoració i suport de la lactància a totes les puèrperes ingressades i control de gestants de risc. Aquesta nova funció es farà amb el suport de l’equip d’infermeria i TCAI de la planta, així com l’equip mèdic que assumeix específicament el seguiment i alta de les puèrperes de risc.

Amb aquest projecte, el CST introdueix una llevadora de referència que ofereixi una atenció centrada en un enfoc biopsicosocial, que vetlli tant per l’estat físic i la instauració de l’alletament, com per l’estat emocional, pel vincle mare-nadó i per l’entorn social i familiar de la dona.

La visita de la llevadora permet treballar en un pla individualitzat d’autocura mare-nadó i remarcar signes de normalitat i alerta. La llevadora també informa de  les visites de seguiment amb l’equip d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i amb el pediatra, a més a més de facilitar informació dels grups de suport a l’alletament matern disponibles a l’ASSIR  i que es poden consultar al web d’Espai Dona del CST.

L‘equip de professionals de la planta de Maternitat del CST vetllen per millorar dia a dia en l’acompanyament, cura i satisfacció de les nostres usuàries, afavorint la continuïtat assistencial amb l’equip de llevadores de l’ASSIR.

Altres notícies d’interès