Mireia Solé, membre de la nova Comissió Assessora de l’Atenció Comunitària del Departament de Salut

El Departament de Salut ha creat aquesta Comissió, de la qual en forma part Mireia Solé, infermera Familiar i Comunitària del CAP Sant Llàtzer, per avançar en la redacció de l’estratègia de salut comunitària de l’atenció primària i comunitària a Catalunya.

La primera trobada, que es va celebrar el dilluns 13 de febrer, va reunir una trentena d’assessors procedents de diferents disciplines assistencials com medicina de família, infermeria, pediatria, treball social i personal administratiu, entre d’altres.

La sessió va servir per presentar el primer document de treball per elaborar una estratègia concreta que dividirà el desplegament de l’atenció comunitària en tres nivells: l’individual i familiar, el grupal i el col·lectiu. L’objectiu és millorar la salut i el benestar de tots els pacients i fer-ho amb mirada d’equitat.

La constitució d’aquesta Comissió Assessora permetrà donar l’impuls definitiu a l’orientació comunitària de salut de l’atenció primària i comunitària, un dels àmbits de treball prioritaris per al departament de Salut.

El nivell 1, individual i familiar, suposa passar consulta posant atenció al carrer. El nivell 2, grupal, posa ènfasi en l’educació per la salut grupal treballant sobre les causes de les causes de la malaltia. I el nivell 3, el col·lectiu, és el que té a veure amb l’acció comunitària en salut, pel quan s’entén que el centre de salut (el CAP, l’hospital, el CUAP) no és l’únic lloc relacionat amb la salut.