Dia Internacional de la Llevadora

Cada 5 de maig celebrem el Dia Internacional de la Llevadora. I ho volem aprofitar per recordar i conscienciar sobre la importància d’aquesta professió per al conjunt de la societat i, sobretot, per les dones. Perquè volem seguir acompanyant-les com millor sabem fer: de des la professionalitat, el coneixement, l’experiència, la seguretat i la confiança que les dones (i els seus fills i filles) tenen millor salut i qualitat de vida amb una llevadora al seu costat.

Les llevadores son professionals sanitàries amb formació universitària de grau i dos anys d’especialització. Compten amb formació continuada per tal de mantenir-se  actualitzades i oferir sempre la millor atenció.

La seva tasca és la d’acompanyar les dones des de l’adolescència fins passat el climateri.

Les competències de les llevadores són molt àmplies, van més enllà de l’embaràs, el part i el postpart i, sovint, son poc conegudes: visita per consell preconcepcional, atenció individual i grupal a dones en període de menopausa, consulta jove,  aula de suport a l’alletament, cribratge del càncer coll d’úter, anticoncepció, interrupció voluntària de l’embaràs, sòl pelvià,  infeccions de transmissió sexual (ITS), sexualitat, xerrades d’educació sanitària a la comunitat i grups de joves …

Podeu trobar llevadores del CST a la sala de parts de l’Hospital de Terrassa i als diferents CAP’s amb ASSIR (Atenció a la salut sexual i reproductiva) tant de Terrassa, com de Rubí i Castellbisbal.

Altres notícies d’interès