Dia Mundial de la Diabetis

El 14 de novembre, se celebra el Dia Mundial de la Diabetis. A més, és el segon any de la campanya “Accés a l’Atenció en Diabetis” de la International Diabetes Federation. Aquest any el lema és “Educar per protegir el futur”, treballar l’educació diabetològica per a formar pacients empoderats, posant l’accent en l’autocura.

Aquest mes de novembre s’estan fent al Consorci Sanitari de Terrassa diverses sessions que s’aniran repetint durant l’any, adreçades a nens, joves, adults i gestants sobre comptatge de racions de carbohidrats, maneig de les hipoglucèmies o estratègies per enfrontar-se a àpats “especials”, com per exemple els de les festes de Nadal.

Aquests tallers grupals, als quals s’han apuntat una desena d’usuaris, beneficien els pacients en molts aspectes ja que s’informen dels avenços en el tractament i comparteixen les seves vivències.

A banda d’aquests tallers del mes de novembre, el CST regularment en realitza d’altres, per exemple per a aprendre a posar bombes d’insulina o sobre els sensors de glucosa.

Altres notícies d’interès