I Jornada de Pediatria d’Atenció Primària al Consorci Sanitari de Terrassa

I Jornada de Pediatria d’Atenció Primària, dedicada a millorar les capacitacions en el seguiment de la infància i l’adolescència així com de les seves famílies.

L’Hospital de Terrassa ha acollit la I Jornada de Pediatria d’Atenció Primària organitzada pel Servei de Pediatria del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). L’objectiu principal ha estat que el professional sanitari adquirís coneixements suficients per poder gestionar correctament motius de consulta habituals i de forma participativa, a més de poder resoldre els dubtes que es puguin plantejar.

La inauguració va anar a càrrec del Jaume Boadas, director assistencial del CST, acompanyat per l’Antònia Villalba, directora d’infermeria i de l’Àmbit Matern-Infantil CST, Montserrat Ureña, directora d’Atenció Primària (AP) CST i de l’Abel Martínez, Cap del Servei de Pediatria del CST.

La primera ponència titulada “Com introduïm l’alimentació en el lactant? Adaptacions culturals” va estar impartida per la Meritxell Coll i l’Aida Giménez, infermera i metgessa pediatra d’Atenció Primària del CST respectivament.

A continuació va ser el torn de la Noemí Magro, nefròloga pediàtrica d’AP que va parlar sobre “Quan hem de començar a valorar la tensió arterial”

Aquestes dues xerrades van precedir els dos tallers simultanis inclosos dins la jornada.

El primer, dedicat a explicar d’una forma pràctica com afavorir la motricitat en els trastorns del desenvolupament psicomotor des del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) MAGROC. El va dur a terme M. José Gràcia, terapeuta psicomotriu i fisioterapeuta de CDIAP MAGROC

El segon, a càrrec de l’Abel Martínez, tractà sobre el risc que pateixen els infants de les famílies que estan al nostre país com a immigrants quan tornen als seus països d’origen a conèixer a familiars i amics. Va parlar de vacunes i consells relacionats amb aquest tema.

Taller “Quan retrobar-se amb la família esdevé un risc” impartit per Abel Martínez

Tot seguit, la Consol Sánchez, endocrinòloga pediàtrica CST, i la Paula Bernabeu, infermera pediàtrica CST, han parlat sobre la necessitat d’apropar el maneig de l’infant amb diabetis a l’Atenció Primària.

La Sessió Interactiva “Revisió ortopèdica a Atenció Primària” impartida per la Teresa Subirà, Traumatòloga i Ortopeda Pediàtrica CST i la Rocío Escartín, pediatra d’AP CST va donar pas a la cloenda i valoracions finals de la Jornada per part de l’Abel Martínez i la Noemí Magro.

Acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, la Jornada va comptar amb un ampli seguiment per part de Pediatres, personal d’infermeria, metges/ses d’Atenció Familiar i Comunitària i d’Urgències.