Ginecologia

Ginecologia

L’atenció ginecològica especialitzada la realitzen diferents equips organitzats en àrees de subespecialització, a les que les pacients són derivades per confirmació diagnòstica, tractament i seguiment.

 • Atenció primària

  Comprèn un conjunt d’activitats que tenen l’objectiu comú de donar una assistència integral i de qualitat a la dona i família, per tal de promocionar la salut dins la vessant reproductiva mitjançant la prevenció i tractament de la malaltia.


  Ofereix:

  El Consorci Sanitari de Terrassa dóna cobertura a l’Atenció dels joves (fins als 25 anys) de les poblacions de Castellbisbal, Terrassa, Rubí tant de la població que pertany a Mútua de Terrassa com a la del CST. Es tracta d’una consulta oberta, no cal cita prèvia i està centralitzada a:

  • Rubí. CAP Sant Genís. Dilluns de 10 a 13 h (presencial o telefònicament) i dijous de 16 a 19 h (presencial o telefònicament) T. 936991729
  • Terrassa. CAP Sant Llàtzer. Dilluns, dimecres i dijous de 8 a 14 h i de 15 a 19 h.  Divendres de 8 a 14:30 h (presencial o telefònicament). T.937310137
  • Castellbisbal. CAP Doctor Joan Planas. Dimarts de 18 a 19:30 h (presencial o telefònicament) T.937720356

  Ofereix informació, atenció i assessorament en:

  • Afectivitat i sexualitat.
  • Mètodes anticonceptius.
  • Anticoncepció d’urgència.
  • Interrupció voluntària d’embaràs.
  • Prevenció, diagnòstic i tractament de les infeccions de transmissió sexual.
  • Diagnòstic i tractament de patologia ginecològica i mamària.
 • Atenció hospitalària

  L’atenció ginecològica especialitzada la realitzen diferents equips organitzats en àrees de subespecialització, a les que les pacients són derivades per confirmació diagnòstica, tractament i seguiment.

  A l’àrea de cirurgia ginecològica general es realitzen les diferents tècniques quirúrgiques en circuït ingressat o be sense ingrés hospitalari (UCSI).

  La resta de l’atenció especialitzada s‘organitza en diferents àrees de subespecialització amb un responsable/coordinador. Tres d’aquestes àrees són unitats funcionals en ple funcionament.


  Unitat Funcional de Patologia Mamària

  Dóna atenció global a la patologia mamària en els vessants de la prevenció, el diagnòstic i el tractament de la patologia benigna i maligna. La unitat està formada per un equip multidisciplinari amb tres ginecòlegs cirurgians, una infermera gestora de casos, un cirurgia plàstic, dos oncòlegs, un anatomopatòleg, dos radiòlegs, dos radioterapeutes, una rehabilitadora, un oncòleg de consell genètic, una psicooncòloga i un facultatiu d’enllaç amb l’atenció primària.

  Unitat Funcional de Sol Pelvià

  Dóna atenció global a la patologia del sol pelvià. La unitat està formada per un equip multidisciplinari amb tres ginecòlegs, una cirurgiana coloproctòloga, un uròleg, una digestòloga, una rehabilitadora i una infermera de la unitat de fisiologia digestiva.

  Unitat Funcional d’Infeccions de Transmissió Sexual

  Dóna atenció global a les infeccions de transmissió sexual en les vessants preventiva, de diagnòstic, de tractament i de seguiment dels contactes. La unitat està formada per un equip multidisciplinari amb ginecòlegs especialistes en patologia cervical, una dermatòloga, un cirurgià proctòleg, un internista especialista en HIV, un microbiòleg, una farmacèutica, un epidemiòleg, una llevadora / infermera.

  Oncologia Ginecològica

  Dóna atenció al processos de càncer ginecològic en la vessant del diagnòstic del càncer de coll uterí i de vulva, i en la del diagnòstic i tractament del càncer d’ovari, endometri i úter. En formen part tres ginecòlogues especialitzades en coordinació amb el Servei d’oncologia.

  Patologia Cervical

  Dóna atenció a la patologia cervical, vaginal i vulvar, molt especialment en la prevenció i diagnòstic del càncer de coll uterí.

  Ecografia ginecològica

  Unitat pel diagnòstic ecogràfic de les diferents patologies ginecològiques. Cirurgia mínimament invasiva (punció-evaquació de quist d’ovari / abscés tuboovàric ecoguiat).

  Menopausa i Endocrinologia Ginecològica

  Atenció global a la menopausa en els aspectes preventius i de tractament de les patologies pròpies. Diagnòstic i tractament a la patologia endocrinològica ginecològica.

  Esterilitat i Infertilitat

  Atenció als problemes d’esterilitat i infertilitat bàsics. En col·laboració amb l’Hospital de Sant Pau per a la resolució de problemes més complexos.

  Programa d’Interrupció voluntària de l’embaràs (IVE)
  fins les 14 setmanes

  Atenció a totes les pacients de les Àrees Vallés Oriental i Vallés Occidental que sol·licitin una IVE quirúrgica (aspiració uterina) per sota de les 14 setmanes o una IVE farmacològica entre les 9 i 14 setmanes.